Mestna občina Celje, oddelek za družbene dejavnosti

MLADI ZA CELJE

  • Rezultati državnega tekmovanja
    Rezultati državnega tekmovanja

    Objavili smo rezultate državnega tekmovanja mladih raziskovalcev. Vsem raziskovalcem in njihovim mentorjem iskreno čestitamo za osvojena priznanja.

V Javnem zavodu Regijsko študijsko središče danes, v sredo, 23. 9. 2020 začenjajo z  Dnevom raziskovalcev 2020, ki je že deveti zapovrstjo. Zaradi trenutne epidemiološke situacije bo doslej največji tovrstni dogodek na Celjskem, letos potekal v virtualni obliki in več dni zapored. Raziskovalni duh med vsemi generacijami bomo spodbujali vse do 28. septembra.

Pestro dogajanje na stojnicah bo tokrat preseljeno na spletne platforme

Na virtualnem dogodku, namenjenem promociji znanosti in raziskovalnega dela, se bo s svojo dejavnostjo, raziskovalnimi dosežki in raziskovalnimi eksperimenti predstavilo 16 izobraževalno-raziskovalnih inštitucij: Celjski mladinski center, Fakulteta za logistiko, Hiša eksperimentov, Muzej novejše zgodovine Celje, Mednarodna fakulteta za družbene in poslovne študije, Razvojni center orodjarstva Slovenije Tecos, Srednja zdravstvena šola Celje, Šolski center Celje Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije, Šolski center Celje Srednja šola za kemijo, elektrotehniko in računalništvo, Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje – Višja strokovna šola, Urad RS za meroslovje, Visoka šola za proizvodno inženirstvo, Visoka šola za varstvo okolja, Visoka zdravstvena šola v Celju, Osrednja knjižnica Celje ter Komisija Mladi za Celje pri Mestni občini Celje.

Dan raziskovalcev je z nagovorom pospremila direktorica Regijskega študijskega središča Katja Esih.  https://www.youtube.com/watch?v=CbRd03uobCM.

Vabilo na posvet: Celje – mesto mladinskega raziskovanja

Kot že nekaj let zapored, se raziskovalno leto v Mestni občini Celje začenja s posvetom, ki poteka v okviru Dneva raziskovalcev. Letos bomo predstavili raziskovalni utrip na Osnovni šoli Ljubečna, eni najuspešnejših šol na celjskem.

Program posveta je na voljo tukaj, vljudno pa vas prosimo za predhodno najavo vaše udeležbe na naslov jerneja.meza@rss-ce.si, najkasneje do petka, 25. 9. do 10. ure.

Uporabljamo piškotke, ki vam zagotavljajo najboljše doživetje na naši spletni strani. Več informacij najdete tukaj.

  Sprejemam piškotke na tej strani.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk